Чи не хвалитися ж боргами: заявка на членство НАТО потрібна Порошенку для перемоги на виборах

30.08.2018, 08:28

Законодавче закріплення наміру України вступити в НАТО не принесе результату на зовнішньополітичній арені, але підвищить рейтинги президента Петра Порошенка напередодні президентських виборів. Таку думку висловив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"На сьогоднішній день ні в НАТО, ні в Європейському союзі перспективи членства України не розглядають. Ніяка заявка України на членство в НАТО результатів мати не буде", - зазначив експерт.

За його словами, в той же час для внутрішньої політики заява президента про відповідні зміни в Конституції має велике значення. Так, напередодні президентських і парламентських виборів в Україні, порядок дня у команди президента виявивася абсолютно "порожній".

"Оскільки владі на сьогоднішній день, крім підвищення тарифів і переговорів по кредитах з Міжнародним валютним фондом суспільству запропонувати нічого, виникають такі питання, які допомагають заповнити політичний сезон. Надають йому певне забарвлення, насиченість і колорит і таким чином організувати процес непрямої агітації на користь певних смислових тез до початку президентської кампанії", - підкреслив С. Толстов.

Нагадаємо, до відкриття чергової сесії Верховної Ради Президент України Петро Порошенко пообіцяв законопроект, який закріпить намір вступити в НАТО. Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи на параді на честь Дня незалежності.

Читайте АСН в Google News