Чотири ознаки нездорових відносин

12.08.2021, 12:00

У всіх стосунках трапляються кризи. Однак як зрозуміти, що ви перетнули межу між «смугою невдач» і «пора це закінчувати»? У нездорових відносин є чотири явних симптоми.

1. Ви погано почуваєтеся після спільно проведеного часу: У всіх є якості, які ми в собі особливо цінуємо. Коли партнер перестає вас поважати, він починає знецінювати ці достоїнства. Не обов'язково явно, може бути, навіть начебто жартома. І ви начебто розумієте гумор, але після вашого спілкування кожен раз гидко на душі. Погані новини: швидше за все, він просто перестав вас поважати, а такі відносини не можуть бути щасливими в довгій перспективі.

2. Ви і ваш партнер не здатні до взаємної залежності: Найсильніші відносини - це ті, в яких ви і залежні один від одного, і незалежні одночасно. Коли один з цих аспектів відсутній, зв'язок з часом починає слабшати. Відносини стають токсичними, коли один партнер починає працювати проти іншого. Наприклад, так сильно чіпляється за відносини, що починає контролювати і навіть переслідувати вас. Або, навпаки, так цінує свою незалежність, що ні вкладається в зв'язок емоційно.

3. Ваш партнер не готовий до серйозних стосунків: На початку відносин у партнерів може не вийти синхронізуватися між собою. Ви вже придумали імена дітям, а він ще не зважився на переїзд. Або навпаки. Але іноді це затягується надовго, і людина продовжує підтримувати зв'язок, сподіваючись, що партнер передумає. В цьому випадку можна виявити, що емоційне навантаження виявилося занадто важким. Жити в постійному очікуванні взаємності - досить складне завдання. Все ще більше ускладнюється, якщо ваш партнер говорить, що хоче серйозних стосунків, проте нічого для цього не робить. Можливо, він боїться зобов'язань, в цій ситуації ви повинні підтримати його. А можливо, він намагається зберегти те, що відбувається зараз, і ваші почуття його абсолютно не турбують. Якщо ви вважаєте, що остання ситуація - це ваш випадок, бийте на сполох. Швидше за все, ці відносини триватимуть доти, поки не стануть для вас хвороблими і небезпечними.

4. Ви один одного не розумієте: Спілкування - єдиний ключ до емоційної близькості. Коли виникають проблеми, важливо, щоб ви могли їх обговорити. Такі розмови не обов'язково повинні проходити гладко, але над цим потрібно працювати. В іншому випадку, напруга і стрес приведуть до того, що відносини стануть нестерпними.

Читайте АСН в Google News