Перераховано корисні продукти, передозування якими шкодить здоров'ю

10.08.2021, 19:30

Навіть звичні продукти, які багато хто без побоювання включає в раціон, можуть становити загрозу для здоров'я. Експерти з'ясували, з якими частуваннями слід бути обережніше. Соєвий соус при вживанні у великих кількостях може підвищувати вміст в організмі солі, тому ним не можна зловживати.

Арахісове масло теж підійде не всім, якщо у людини є алергія, здатна привести до анафілаксії. Нерідко індивід навіть не знає, що йому не можна арахіс.

Мускатний горіх часто використовується як спеція, але в більших дозах наявний в його складі миристицин може створювати галюциногенний ефект. До того ж, речовина досить токсична. Навіть корисна і важлива для життя вода в надмірних кількостях загрожує гіпонатріємією. Не варто зловживати і морквою, щоб уникнути надлишку бета-каротину.

Це загрожує розвитком каротінемії, яка змінює відтінок шкіри людини. Сирий тунець при частому споживанні підвищує в організмі вміст ртуті, а також брюссельська капуста може привести до передозування. У незрілих плодах мигдалю міститься цианід, що провокує отруєння, розповідають Цікавості.

Читайте АСН в Google News