Росія незаконно привласнила 220 об'єктів культурної спадщини в Криму

20.10.2015, 13:59

Міністерство культури України вважає незаконним рішення РФ про присвоєння федерального значення 220 об'єктам культурної спадщини, розташованим на території Криму та міста Севастополя. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Окремо наголошуємо, що незаконні дії Росії стосуються об'єктів культурної спадщини, які охороняються законами України і занесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Зокрема, фортеця і печерне місто Чуфут-Кале, Генуезька і міська фортеці у Феодосії, комплекс споруд Воронцовського палацу, «Ластівчине гніздо», комплекс споруд палацу Олександра III, комплекс споруд Судацької фортеці, Ханський палац у Бахчисараї є об'єктами нерухомої культурної спадщини України національного значення, а два останніх з них номінуються на занесення до переліку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», - йдеться в повідомленні.

Вся відповідальність за пошкодження чи руйнування цих безцінних пам'яток лежить на Російській Федерації.

У Міністерстві культури України зауважують, що чергове незаконне рішення РФ, яким 220 українських пам'яток Криму віднесено до культурних об'єктів федерального значення РФ, не має жодних правових наслідків і суперечить міжнародному праву.

Читайте АСН в Google News