Скільки коштує зібрати дитину в школу: експерти підрахували мінімальну вартість набору

06.08.2018, 12:57

Сума, необхідна для того, щоб зібрати першокласника до школи, стартує від 1800 гривень. Про це повідомили в компанії ОLX. Згідно з інформацією ресурсу, середній чек за покупку "набору першокласника" може обмежиться 2000 грн, однак тільки покупка стандартного набору канцтоварів обійдеться батькам у 475 грн.

До нього увійде пенал з двома кульковими ручками і простими олівцями, лінійкою, точила, гумкою, набором для малювання - кольоровими фломастерами і олівцями. Також набір передбачає щоденник і комплект з 10 зошитів. За даними компанії, батьки зазвичай починають підготовку до школи з вибору портфеля.

Його ціна стартує від 300 грн. На сайті можна знайти багато пропозицій серед б/в товарів. Найскладніша частина процесу збору в школу - це пошук шкільної форми. Цей товар також буде і найдорожчим. Комплект зі штанів, 2-х сорочок, туфель і спортивного костюма з кросівками для хлопчика в середньому буде коштувати 1000 грн.

Одягнути дівчинку трохи дорожче. Її шкільний гардероб із 2-х блузок, спідниці, шкільного сарафана, туфель, спортивного костюма і кросівок обійдеться в 1105 грн. В цілому, як відзначають аналітики ресурсу, при покупці цього комплекту речей, батьки витратять на шкільні збори приблизно 1800 грн.

Ця сума може варіюватися в залежності від якості і кількості куплених товарів. Нагадаємо, починаючи з нинішнього навчального року, прийом в школи буде здійснюватися за місцем проживання, і тільки на місця, що залишилися в кращі школи зможуть претендувати діти, які проживають в інших районах.

Читайте АСН в Google News