Не вирубкою - так посухою: на Поліссі масово всихає ліс

06.08.2018, 12:13

В останні кілька років на Поліссі спостерігається масове всихання лісу. Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України, передали УНН. За даними відомства, посуха знищує ліси Волинської, Житомирської, Київської, Львівської, Рівненської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

На сьогодні загальна площа усихання становить 395 400 га, що перевищує показники минулого року. Крім того, лісівники фіксують всихання ялинників у Карпатському регіоні на площі близько 30 тис. га, яка продовжує розширюватися, незважаючи на всі зусилля лісничих.

Експерти також відзначають, що найбільше всихають саме хвойні ліси, що пов'язано зі змінами клімату і характерно для всього світу. Так, через підвищення температури повітря і зменшення кількості опадів знижується рівень ґрунтових вод.

У зв'язку з цим дерева втрачають опір до заселення шкідливими комахами, зокрема, короїдами. Нагадаємо, згідно з метеопрогнозом, 6 серпня, в понеділок, в західних, північних областях та місцями в центрі України спека дещо ослабне до +23... + 27ºC. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко.

Читайте АСН в Google News