Луценко розповів, що зроблять зі званням Героя України Савченко

02.08.2018, 17:19

Дію звання Героя України для нардепа Надії Савченко має бути призупинено, а замість "пострадянської" нагороди повинна бути введена нова державна нагорода. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу, передав кореспондент ASN.

"Не пізно зараз провести дискусію і почати нову сторінку нагороджень із особливими вимогами до нагородження. Це було б єдиною правильною відповіддю на важке запитання, що робити з діючими Героями України - їх четверо, - які знаходяться під кримінальними провадженнями", - зазначив він.

За його словами, звання Героя України є багато в чому пострадянським і за формою, і за змістом, а крім того, дуже сильно дискредитоване численними випадками неадекватного, а іноді і комерційного використання. Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що кероване ним відомство до 6 серпня завершить розслідування кримінальної справи, яка ведеться проти Надії Савченко і глави організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, яких підозрюють у намірі повалити владу і влаштувати теракти в Києві.

Читайте АСН в Google News