Затримка пенсій: Розенко знайшов віртуального цапа-відбувайла

02.08.2018, 14:15

Основною причиною затримки виплат пенсій у липні є людський фактор, заявив в ефірі 5-го каналу віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко. При цьому він зазначив, що Пенсійний фонд України не винен в ситуації, що склалася.

«Я думаю, що переважно це людський фактор. Я особисто не вважаю, що дії саме Пенсійного фонду призвели до затримок з виплати пенсій, тому що Пенсійний фонд України має особливості своєї роботи, і Пенсійний фонд в цьому конкретному випадку виглядає як каса. Якщо до нього надходять гроші, він їх відразу виплачує людям. Пенсійний фонд не займається бізнесом, не займається управлінням коштів. Все, що у нього є, він витрачає», - сказав він.

Розенко зазначив, що раніше подібні ситуації, викликані касовими розривами з надходженнями єдиного соціального внеску, вирішувалися між Міністерством соціальної політики, Міністерством фінансів і Державним казначейством, які після відповідних звернень Пенсійного фонду вирішували питання з виділенням позики до моменту надходження ЄСВ. А що сталося на цей раз, Розенко не знає.

«Чому зараз в цьому трикутнику не були вчасно вжиті управлінські рішення про надання позики Пенсійному фонду? Я не знаю, який фактор спрацював, незважаючи на те, що Пенсійний фонд вчасно і в повному обсязі звернувся за такою позикою, чому він цю позику не отримав», - сказав він.

При цьому Розенко не виключив можливості того, що затримка виділення позики Пенсійному фонду викликана тим, що Україна направила 8 млрд грн на погашення боргів за міжнародними кредитами. Але навіть ця обставина, за його словами, не є виправданням того, що сталося, розповідає УНІАН.

Читайте АСН в Google News