УПЦ КП повідомили про замах на Філарета

27.07.2018, 18:00

Українська православна церква Київського патріархату розповіла подробиці того, як один з її єпископів зазіхав на патріарха Філарета. Інформація розміщена в журналі засідання синоду від 27 липня.

Як повідомляється, 25 травня заштатний єпископ Севастіан (Возняк) разом із сином прийшов ввечері в цивільному одязі до Філарета у його резиденцію і атакував економку патріарха з газового балончика і втік. Севастян був затриманий 20 липня йому обирали запобіжний захід у Шевченківському районному суді Києва.

Синод прийшов до висновку, що якби газ потрапив на Філарета, то через його вік він міг навіть загинути. Тому священнослужителі визнали дії Севастіана замахом і позбавили священного сану.

Преосвященний Севастіан (в миру Возняк Михайло Ярославович) був єпископом Чернігівським і Ніжинським, був звільнений від управління єпархією в березні 2008 року, а реально самоусунувся від управління нею задовго до звільнення.

У мережі також можна зустріти інформацію про те, що заштатний єпископ УПЦ-КП Севастіан Возняк, брав участь два рази в судових процесах з приводу виплат аліментів на утримання двох дітей, народжених від нього двома різними жінками в той час, коли він формально був уже ченцем в УПЦ-КП.

Читайте АСН в Google News