Як виростити 3 врожаї цвітної капусти за один сезон

26.07.2018, 13:21

Цвітна капуста є цінним дієтичним продуктом у харчуванні дорослих і дітей. Більшість городників вирощують її на своїх земельних ділянках тільки один раз протягом посівного сезону. Але ж можна ласувати цим ніжним поживним продуктом з червня по жовтень, пише портал "Як просто".

Організувати конвеєр із вирощування головок цвітної капусти дуже легко. Для цього треба придбати насіння сортів або гібридів різних термінів дозрівання. Важливо, щоб насіння цвітної капусти мало відмінні посівні якості.

Отже, цвітну капусту прийнято вирощувати через розсаду, бо зростає вона досить довгий час - від 80 і більше днів. І якщо посіяти насіння скоростиглих (ультра ранніх) сортів в другій половині березня, а потім висадити 30-45 денну розсаду в кінці квітня (початок травня) в ґрунт під укриття, то перший урожай цвітних головок можна подати на стіл на початку червня.

До другого обороту приступають у першій декаді квітня. Для посіву беруть також ранні (середньоранні) сорти або гібриди. Розсаду краще виростити на ділянці в теплиці. На грядку сіянці розсаджують в лунки в кінці травня. Головки цвітної капусти дозрівають вже в середині липня.

Третій, літньо-осінній урожай поспіє в серпні, в розпал дачних заготовок. Насіння на розсаду сіють у кінці квітня - середині травня, а на грядки 25-30 денну розсаду висаджують в середині червня. Для посіву годяться средньоранні і середньостиглі сорти. При використанні среденьопізніх сортів урожай знімають пізніше, у вересні і на початку жовтня.

Крім правильно підібраних сортів і посіву насіння на розсаду в різні терміни, важливими факторами є вирощування життєздатної міцної розсади і дотримання правил агротехніки вирощування цієї культури.

Читайте АСН в Google News