СБУ взялася перевіряти керівництво «Дніпроазоту» через хлорний шантаж

20.07.2018, 13:13

Служба безпеки України (СБУ) почала перевірку дій посадових осіб ПАТ «Дніпроазот», які "призвели до створення дефіциту рідкого хлору" в країні. Про це повідомив прес-центр відомства.

"З 15 червня адміністрація ПАТ «Дніпроазот» в порушення договірних зобов'язань і без попереднього повідомлення призупинила виробництво і відвантаження рідкого хлору водопостачальним підприємствам України. Це робить неможливим знезараження питної води, створює загрозу виникнення масових отруєнь та поширення епідемій", - відзначили в прес-центрі СБУ.

Також відомство має намір перевірити обґрунтованість збільшення в кілька разів вартості реагенту, на якому наполягає підприємство. Слідчі СБУ за результатами перевірки повинні будуть прийняти рішення про кваліфікацію дій посадових осіб, причетних "до штучного створення передумов до виникнення надзвичайної ситуації".

Нагадаємо, олігарх і один із власників «Дніпроазоту» Ігор Коломойський «взяв за горло» Кабінет міністрів і всю країну, позбавивши водопостачальні підприємства незамінного джерела хлору, а прем'єр-міністр Володимир Гройсман намагається мовчки домовитися з власниками підприємства про відновлення роботи підприємства. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко на прес-конференції.

Читайте АСН в Google News