Вам це не сподобається: Експерт спрогнозував реальну інфляцію в Україні

18.07.2018, 19:27

За підсумками поточного року реальна інфляція в Україні перевищить 13%. Про це заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN. «До державного бюджету закладена інфляція на рівні трохи більше, ніж 8%, але швидше за все, ми будемо мати більше ніж 13%», - зазначив експерт.

За його словами, крім того, зростає частка доходів Державного бюджету, перерозподіляється через державу, що збільшує неефективно витрачені кошти, а також корупційні витрати. При цьому він додав, що крім того, дефіцит держбюджету в поточному році зріс до 4 млрд доларів і ризикує стати більше за підсумками звітного періоду у зв'язку з ризиками непроведення приватизації або низької інфляції.

Нагадаємо, директор Світового банку з питань України Сату Кахконен заявила, що в країні за останні п'ять років зріс на 10% рівень бідності. За її словами, на сьогодні за межею бідності в Україні перебувають 25% населення. Згідно з даними Державної служби статистики, таким чином цей показник становить 1,68 млн осіб.

Читайте АСН в Google News