Безцінний Коболєв: "Нафтогаз" купив для шефа броньовик Cadillac Escalade

06.07.2018, 12:14

Служба безпеки НАК "Нафтогаз України" підвищила ступінь заходів безпеки глави компанії Андрія Коболєва, купивши голові правління броньований кадилак. Про це повідомила Економічна правда, посилаючись на свої джерела в компанії.

За інформацією видання, компанія приділила особливу увагу "запобіганню (попередженню) зовнішніх (вуличних) загроз життю і здоров'ю" і прийняла рішення про перехід на використання главою "Нафтогазу" броньованого автомобіля - Кадиллак Ескалейд (Cadillac Escalade). Як повідомив ресурс, цей автомобіль був куплений у червні, після чого його зареєстрували на компанію ТОВ "УТН-Безпека".

Вона належить державній "Укртранснафті". Раніше, як повідомили ЗМІ, глава правління "Нафтогазу" використовував у служб цілях громадянську бюджетну Toyota Highlander. У НАК "Нафтогаз України" від коментарів у зв'язку з посиленням заходів безпеки відмовилися.

За даними видання, за три роки управління НАКом Коболєв отримував неодноразові погрози життю і здоров'ю, а в 2015 році на нього навіть було скоєно замах. Тоді зловмисники обстріляли будинок під Києвом, в якому проживав чиновник.

У той же час джерело видання стверджує, що з минулими інцидентами нинішнє посилення заходів безпеки не пов'язано. Навпаки, воно засноване на "аналізі ризиків майбутнього". Нагадаємо, після перемоги "Нафтогазу" в Стокгольмському арбітражі в суперечці з "Газпромом" з'явилася інформація про те, що топ-менеджмент української державної компанії вирішив преміювати себе на загальну суму 45,1 млн доларів.

Зокрема, повідомлялося, що глава правління Андрій Коболєв отримав 7 млн ​​доларів. Пізніше стало відомо, що Апеляційний суд призупинив раніше прийняте рішення щодо стягнення з "Газпрому", і фактично ніяких додаткових коштів НАК "Нафтогаз" не отримав.

Читайте АСН в Google News