Рева розповів, коли варто очікувати підвищення мінімальної зарплати

29.06.2018, 13:39

Підвищення мінімальної зарплати в Україні варто очікувати за умови перевиконання плану по доходах до держбюджету, однак поки цього не відбувається. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі Радіо Свобода.

"У першому кварталі було недовиконання бюджету майже на 6 млрд. У травні практично вийшли в нуль. За підсумками червня - ми зараз дивимося. Можна буде сказати тільки на початку липня", - зазначив чиновник.

За його словами, підвищення мінімальної зарплати потребуватиме від уряду істотних додаткових коштів з державного бюджету. Їх, на його думку, можна буде отримати після ліквідації контрабандних схем на митниці і тіньової зайнятості.

При цьому він уточнив, що уряд покладає великі надії на ці заходи і розраховує досягти серйозних результатів в їх реалізації вже цього літа. Зокрема, Мінсоцполітики планує працювати також з місцевими органами влади щодо "справедливого перерозподілу доходів" від податку на доходи фізосіб, щоб при збільшенні "мінімалки" уряду не довелося збільшувати фінансування місцевих бюджетів.

Нагадаємо, мінімальна зарплата в Україні збільшилася з 3200 грн до 3723 на початку поточного року. Однак віце-прем'єр-міністр Павло Розенко вважає, що її можна підвищити до 4200 грн до кінця 2018 року.

Читайте АСН в Google News