Нахабніше, ніж за Черновецького: Кличко і нардеп Микитась "нагнули" тендер на ремонт Шулявського моста під себе

29.06.2018, 12:00

Право ремонтувати київський Шулявський міст у непрозорому за конкуренцією тендері отримала фірма пов'язана з нардепом Максимом Мікітасов, повідомляє проект розслідувань "Схеми" Радіо Свобода. Орієнтовна початкова ціна ремонту розв'язки на Шулявці становила 600 000 000 гривен.

Для вибору підрядника профільне комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.. Києва" оголосило тендер, на який свої заявки подали чотири компанії.

Фірму "Альтіс-Спецбуд" не допустили до тендеру по ряду невідповідностей у представлених документах.

Заявку фірми "Мостобуд" відхилили через те, що вона, надаючи як приклад подібного досвіду договір про виконання аналогічних робіт у минулому, не подав додатків до нього. Але ця ж причина не стала причиною недопущення до конкурсу інший "Спецбуд-Плюс". При цьому, як з'ясувалося, ця фірма подала в комітет підроблені позитивні відгуки про подібну роботу.

"Схеми" звернулися до Державного будівельного комбінату Верховної Ради, який нібито надав відгук фірмі "Спецбуд-Плюс", і з'ясували, що там цей відгук не писали.

За місцем реєстрації компанії "Спецбуд-Плюс" журналісти знайшли гуртожиток. Директор фірми Олександр Єфимчук на питання, чому його фірма подала на конкурс підроблений відгук, телефоном зазначив, що "йому важко прокоментувати ситуацію".

 

Читайте АСН в Google News