Звільнені поліцейські відсудили за "простій" 16 мільйонів гривень

28.06.2018, 20:32

Майже 600 поліцейських, які були звільнені з правоохоронних органів, а потім через суди поновлені на посаді, відсудили у держави за вимушений прогул понад 16 мільйонів гривень.Про це повідомила Рахункова палата в своєму звіті за 2016-2017 роки, передав "Главком".

За інформацією відомства, протягом 2016-2017 років 593 поліцейських, звільнених за результатами атестації, а потім за рішенням судів поновлені на посадах, за час вимушеного прогулу отримали загалом 16,2 млн грн. Крім того, органи і підрозділи Національної поліції змушені були також відшкодовувати судові збори, нараховані за рішенням судів.

Зокрема, одне лише Головне управління поліції у Львівській області було змушене виплачувати на користь недбайливих поліцейських 173,4 тисячі гривень судового збору. Нагадаємо, незважаючи на реформу правоохоронних органів, на 2000 скарг про тортури поліцейськими в Україні припадає всього сто проваджень і жодного тюремного терміну.

За словами експерта Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Євгена Крапівіна, причина масового порушення прав людини слідчими під час затримання полягає в досі не скасованій системі оцінювання роботи поліції за кількістю розкритих злочинів.

Читайте АСН в Google News