Дивиться футбол і пише сценарій: Москалькова після зустрічі з Сенцовим розповіла про його стан

28.06.2018, 15:27

Голодуючий 46-й день в російській колонії український режисер Олег Сенцов перебуває в задовільному стані. Про це заявила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова після візиту в колонію "Білий ведмідь", передає ТАСС.

"Сенцов в хорошій емоційній формі, він ходить, цікавиться тим, що відбувається в світі, дивиться по телевізору в холі медсанчастини новини та футбол, пише сценарій для фільму", - повідомила омбудсмен РФ. За її словами, засуджений не захотів говорити про можливу відмову від голодування.

"Він перебуває на зв'язку з мамою, вона пише йому листи, чекає дзвінка двоюрідної сестри, йому телефонують друзі", - додала уповноважений з прав людини. При цьому вона висловила надію, що спілкування з близькими переконає його припинити голодування.

Вона також повідомила, що стан здоров'я українського режисера задовільний, однак визнала, що 8 червня спостерігалося погіршення. Сенцова вивозили до цивільної лікарні на консиліум, за підсумками якого він отримав набір поживних сумішей.

Омбудсмен запевнила, що наразі засуджений перебуває під наглядом лікарів, а його медичні показники свідчать про відсутність загрози життю. Нагадаємо, сьогодні, 28 червня, кортеж російського омбудсмена Тетяни Москалькової проїхав повз Людмили Денисової, що стояла біля воріт ІК-8, де відбуває покарання Олег Сенцов. Уповноважений з прав людини РФ самостійно зустрілася з Сенцовим, тоді як українського омбудсмена до нього не пустили.

Читайте АСН в Google News