І так холодно: українці споживають морозива в 10 разів менше американців

27.06.2021, 08:00

Обсяг споживання морозива в Україні на душу населення в 10 разів нижчий, ніж у США. Таку думку висловив президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Споживання морозива на душу населення в Україні становить 2,3 кг морозива на рік, у країнах ЄС - 12,9 кг на людину, а в США - більше 24 кг", - зазначив експерт. За його словами, істотну різницю в обсягах споживання можна пояснити низькою купівельною спроможністю, оскільки серед продуктів харчування в українців морозиво знаходиться далеко не на першому місці.

У той же час, істотним фактором залишається і температура повітря. Так, у зв'язку з тим, що в нинішньому році спека почалася раніше, ніж звичайно, попит на цей продукт виріс. Якщо в 2015 році жителі України з'їли 80,6 тис. тонн морозива, в 2016 році - 85,9 тис. тонн, а в 2017 році - 91,8 тис. тонн.

За даними глави асоціації, в цілому в 2017 році в Україні було вироблено 96,8 тис. тонн морозива, а експортовано понад 5 тис.тонн. Причому експортується українське морозиво відразу в 50 країн світу.

Нагадаємо, м'яке морозиво, відповідно до стандарту, має бути реалізовано відразу після виробництва. Про це повідомила член правління громадської організації "Споживча довіра", головний редактор журналу "Споживча довіра" Олена Куликова.

Читайте АСН в Google News