"Вбивали, закопували, фотографували трупи": в СБУ розповіли, як врятували 10 життів

26.06.2018, 17:10

За останні три роки за допомогою інсценування вбивств Служба безпеки України попередила вбивства понад десяти осіб. Про це в коментарі "Українській правді" розповіла прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

В СБУ також розповіли подробиці подібної спецоперації в Черкаській області, де київський бізнесмен через конфлікт бізнес-інтересів замовив вбивство трьох жителів Чорнобаївського району.

"Кілер" під час розслідування справи співпрацював зі спецслужбами. Першою жертвою мав стати громадський активіст, який закликав місцевих жителів вимагати справедливої ​​оплати за віддані в оренду земельні паї, другий - голова однієї з сільських рад району та її чоловік.

СБУ імітували зникнення активіста під час проходження з роботи до місця проживання, а потім - і його вбивство: викопали могилу, облили фарбою та вимазали в бруд людини, все це дуже натуралістично сфотографували.

Потім був зафіксований факт, як "кілер" передає замовнику фотографії та обговорює подальші дії.

23 червня бізнесмен віддав "кілеру" 15 000 доларів, тоді ж його і затримали. Також у 2016 році в Київській області попередили спробу замовного вбивства бізнесмена (колишній представник кримінального середовища).

У 2017 році в Черкаській області попередили вбивство місцевого підприємця, а в 2018 році в Харківській області попереджено "замовне" вбивство (з корисливих мотивів) директора одного з комунальних підприємств.

Читайте АСН в Google News