Не платить Фірташ та інші олігархи: працівники обленерго 7 місяців без зарплати

20.06.2018, 12:33

Працівники Запоріжжяобленерго вже сім місяців працюють без зарплати, оскільки з ними не розплачуються українські та російські олігархи. Про це заявив народний депутат (фракція "Батьківщина") Сергій Соболєв, виступаючи з парламентської трибуни, передав кореспондент ASN.

"Багатотисячний колектив - майже 5 тисяч тих, хто залишився на робочих місцях, - ні копійки не отримують за свою роботу 7 місяців", - зазначив політик. За його словами, працівники Запоріжобленерго ліквідують поломки на "Запоріжсталі", "Дніпроспецсталі", титаномагнієвому заводі та інших небезпечних виробництвах та  аварійні ситуації.

При цьому він додав, що засідання з цього приводу НКРЕКП пройшло тільки вчора, 19 червня. На ньому з'ясувалося, що підприємства, які обслуговуються обленерго, підконтрольні олігархові Дмитру Фірташу, не платять 1 млрд грн, як і багато інших підприємств, підконтрольні як олігархам, так і що ті, що знаходяться в підпорядкуванні держави, проте керовані менеджментом олігархів.

На 11 обленерго, включаючи Київобленерго, які знаходяться у власності російських олігархів, на думку нардепа, склалася аналогічна ситуація. "Де міністр енергетики?" - обурився Соболєв.

Нагадаємо, заборгованість із заробітної плати в Україні досягла 2,5 млрд гривень, збільшившись лише з початку року майже на 40%. Таку думку висловив співголова депутатської групи "Партія" Відродження "Віктор Бондар.

Читайте АСН в Google News