Тупоголові бойовики на Донбасі збивають власні безпілотники

14.06.2018, 17:57

Командування бойовиків збільшило кількість БПЛА, що надходять з території Росії. Як повідомляється на сайті РНБО, з посиланням на українську розвідку, ці заходи вживаються для посилення ведення повітряної розвідки.

Однак не у всіх підрозділах російсько-окупаційних військ, куди передаються безпілотники, фахівці для їх експлуатації передбачені штатом.

Так, 10 червня бойовики одного з передових підрозділів так званого 1 АК збили безпілотник. Він був запущений сусіднім підрозділом з метою розвідки позицій українських Об'єднаних сил, але маршрут польоту було поставлено помилково і не узгоджено.

Нагадаємо, раніше ASN розповідала, що в Україні хочуть запровадити вкрай жорсткі правила використання безпілотників. Зокрема, польоти повинні виконуватися тільки вдень, забороняється літати над об'єктами під охороною, визначеними Міноборони, МВС, прикордонною службою, СБУ, Нацполіцією, Нацгвардією, УДО, іншими військовими і правоохоронними органами.

Також ДПВС не можуть літати над дорогами державного значення, промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, сховищами палива, нафти, газу, інших небезпечних речовин і рідин і т. Д. При цьому центральні вулиці міст, селищ міського типу і сіл, а також залізниці державного і регіонального значення та лінії електропередачі можна перетинати, але не літати над ними.

Читайте АСН в Google News