Гройсман пообіцяв очистити правоохоронні органи від "рішал" і "кришувальників". Аваков промовчав

13.06.2018, 13:52

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв чистку правоохоронних органів від тих, хто "кришує" незаконний бізнес і контрабанду і готує проти нього провокації. Про це завив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, передав кореспондент ASN.

"Я вважаю, що прийшов час для чищення правоохоронної системи. Я готовий вичищати поліцію, і прокуратуру, і СБУ - все, що стосується економіки, інші правоохоронні органи, які ходять і фактично своїми діями погіршують якість життя громадян", - зазначив політик.

За його словами, стягнення повинні бути спрямовані на організаторів тіньового бізнесу щодо тиску на бізнес в рядах правоохоронних органів. На думку чиновника, така робота може вимагати від парламенту й уряду "жорстких" рішень.

При цьому він додав, що, незважаючи на прийняття закону "маски-шоу стоп", який повинен був знизити тиск на бізнес з боку правоохоронців, його дотримуються чи 20-30% силовиків. Як підкреслив глава уряду, організатори і керівники нелегального бізнесу, контрабанди і казино носять погони і працюють у правоохоронних структурах.

"Я знаю, що ви обговорюєте мої слова, мою позицію з цього приводу і мою непохитність. Я знаю, що ви готуєте провокації проти прем'єр-міністра, уряду і міністрів", - додав прем'єр. Нагадаємо, народні депутати підготували правки в закон, які позбавляють Службу безпеки України можливості втручатися в діяльність бізнесу і можливості займатися тим, що вони називають боротьбою з корупцією, а насправді, є захистом корупції і її насадженням.

Читайте АСН в Google News