Сховати прапор і копії документів: експерт озвучила правила для українців на ЧС з футболу в РФ

12.06.2018, 16:35

Українцям, які їдуть на Чемпіонат світу з футболу в Росію, необхідно мати з собою копії всіх документів і постійно телефонувати родичам. Таку думку висловила заступник голови правління Центру Громадських свобод Олександра Романцева на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Якщо ви вже неймовірно хоробрі і вирішили їхати на територію Російської Федерації, у вас повинні бути контакти всіх органів в Україні, які повинні знати, що з вами сталося, у вас повинні бути в порядку абсолютно всі документи", - зазначила експерт. За її словами, також варто подбати про те, щоб заховати в недоступному для інших місці копій документів, оскільки багатьох українців затримують в РФ через недотримання бюрократичних вимог.

Також правозахисник порадила доводити до відома довірених осіб в Україні про свої переміщення і місцезнаходження. При цьому вона додала, що демонструвати в РФ український прапор або, наприклад, табличку з вимогою "Свободу Сенцову" вкрай не бажано.

"А взагалі, краще туди не їхати", - попередила юрист. Нагадаємо, з 14 червня по 15 липня в Росії пройде Чемпіонат світу з футболу. Матчі будуть проходити на 12 стадіонах в 11 містах країни. Ряд країн виступили з ініціативою бойкотувати захід, однак від України на матчі збирається їхати близько 5 тисяч уболівальників.

Читайте АСН в Google News