Порошенко вдячний лідерам G7 і ЄС за жорстку позицію щодо РФ

10.06.2018, 17:55

Глава Української держави Петро Порошенко 10 червня подякував лідерам «Великої сімки» та Європейського Союзу за підтримку України. Відповідну заяву опубліковано на сторінці Петра Порошенка в Twitter.

«Вдячний лідерам «Великої сімки» та Євросоюзу за потужний сигнал підтримки України. Цей саміт в Шарлевуа і мої контакти з керівництвом G7 напередодні саміту підтверджують, що Україна знаходиться серед головних пріоритетів всього Вільного світу. Чіткий і консолідований меседж наших партнерів дає Кремлю зрозуміти, що необхідно позбавитися ілюзій і почати сумлінно виконувати свої зобов'язання. Умови дуже чіткі: спочатку припинення агресії на Донбасі і повернення Україні Криму Україні. В іншому випадку ціна для Росії за агресію проти України продовжить рости», - написав президент України.

Нагадаємо, в ході саміту лідери «Великої сімки» заявили про готовність посилити обмежувальні заходи щодо Росії. У спільній заяві за підсумками саміту лідери G7 засудили анексію Росією Криму та підтвердили підтримку незалежності та територіальної цілісності України.

Читайте АСН в Google News