Б'ють навіть 14-річних: ув'язнені в Україні масово скаржаться на тортури поліції

08.06.2018, 15:35

Ув'язнені в Україні масово скаржаться на тортури з боку правоохоронних органів. Про це повідомив спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження Нільс Мельцер на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Моя команда і я отримали численні скарги на катування з боку поліції, включаючи 14-річних неповнолітніх, які мали місце при їхньому затриманні та допитах", - зазначив експерт. За його словами, разом із погрозами і психологічним тиском працівники поліції вдавалися до побиття, удушення, зокрема шляхом надягання пакетів на голову, підвішування і тривалого перебування у незручному становищі.

Багато повідомляли про тортури електричним струмом, а в деяких випадках до них застосовувалася імітація страти. При цьому він додав, що заяви про побиття і катування серед ув'язнених підтверджував судмедекспорт, який супроводжував місію. Крім того, місії вдалося дізнатися, що в поліції часто застосовують метод попереднього незаконного утримання під вартою до того, як затримання зафіксують у поліції.

Нагадаємо, стан здоров'я українського активіста Володимира Балуха, чиє необмежене голодування в сімферопольській в'язниці триває з березня, погіршився - він фізично виснажений. Про це в Facebook, посилаючись на архієпископа Сімферопольського Климента, повідомляє кримська правозахисна група.

Читайте АСН в Google News