Колишній співробітник ДСО розповів, як Януковича хотіли пристрелити і спалити

08.06.2018, 13:32

В Оболонському суді Києва під час розгляду справи про держзраду Януковича суд почав допит свідка захисту - колишнього охоронця президента-втікача. Допит відбувається по відеоконференції з окупованого Криму. Охоронця звуть Володимир Павленко.

Той на початку своїх відповідей попросив говорити з ним російською мовою, бо "забув українську мову", передає кореспондент ASN із зали суду.

За словами Павленка, в лютому 2014 року представники тодішньої опозиції (керівництво Майдану) хотіли здійснити теракт проти учасників акції протесту на Майдані, використавши бензовоз, щоб підірвати його в натовпі протестуючих, і на хвилі народного гніву захопити адміністративні будівлі. За словами охоронця такий план задумали Турчинов, Парубій, Ярош.

Також Павленко розповів, як опозиціонери планували обстріляти кортеж Януковича і закидати його "коктейлями Молотова". Другий раз Януковича хотіли застрелити в Харкові, 22 лютого на "З'їзді депутатів Півдня і Сходу", стверджував Павленко. Однак цей план не вдався, так що після зборів Януковича планували закидати коктейлями Молотова, розповів колишній охоронець.

Читайте АСН в Google News