Продукти проти раку, які повинні бути на кожній кухні

07.06.2018, 17:01

Саме цей список продуктів дуже ефективний у боротьбі з багатьма захворюваннями, а також з онкологічними і вони повинні бути в кожному холодильнику, морозилці або на полиці. Наведемо кілька прикладів щодо того, як їх краще вживати.

1. Насіння чіа
Ці дрібні, темного кольору, зернятка дуже багаті білком. Їх корисно використовувати як добавку в склянку смузі. Це насіння набагато ефективніше, ніж інші солодкі хрусткі добавки. Вони так само дуже багаті антиоксидантами. Сюди входять кверцетин, каемпферол і хлорогенова кислота. Саме ці речовини є прекрасною профілактикою раку легенів і передміхурової залози.

Також насіння чіа містять багато клітковини, яка є потенційним засобом для зниження ризику колоректального раку.

Насіння чіа продається в багатьох супермаркетах, магазинах здорового харчування, а також на ринках. Використовуй його для приготування всіляких страв. Додай у кашу, йогурти і смузі. А можна просто замочити одну чайну ложку насіння в половині склянки кип'яченої води і випити вранці натщесерце. Це прекрасний профілактичний засіб при шлунково-кишкових захворюваннях.

2. Брюссельська капуста
Цей тимчасово забутий овоч знову з'являється на нашій кухні. І не дарма! У хрестоцвітних овочах виявлені індол та ізотіоціанати. Вони перешкоджають утворенню пухлини в сечовому міхурі, печінці, легенях і товстій кишці. Крім цього, брюссельська капуста дуже багата вітамінами С і К.

З цього овоча можна приготувати багато корисних і смачних страв. Її можна смажити, тушкувати, запікати, а також додавати в салати.

3. Волоські горіхи
Волоський горіх отримав назву "супергоріх" через величезну кількість антиоксидантів. У них міститься удвічі більше цих корисних речовин, ніж в інших горіхах. Волоські горіхи дуже багатий альфа-ліноленовою кислотою. Це незамінна жирна кислота, яка знижує ймовірність раку товстої кишки. А поліфеноли, що містяться в цьому продукті, є ефективним засобом проти раку передміхурової залози.

На думку фахівців, обсмажені або замочені у воді на кілька годин горіхи сприяють кращому засвоєнню поживних речовин. Волоські горіхи, додані у вівсянку або йогурт, є хорошим перекусом.

4. Червоний виноград
У шкірках червоного винограду міститься одне з найвідоміших протиракових з'єднань. Це ресвератрол, який пригнічує клітини, що викликають рак. Також у червоному і фіолетовому винограді містяться й інші потужні антиоксиданти - антоціан і кахетін.

Дієтологи рекомендують заморожувати ці корисні ягоди і вживати у зимові холоди. Вони послужать прекрасним перекусом між основною їжею. А сухий червоний виноград доступний у будь-який час року. Ягоди винограду - ідеальний варіант для салатів, м'ясних і рибних страв.

5. Артишоки
Артишокові рослини багаті на поліфеноли, які знищують колоректальний рак. Медики заявляють, що, незважаючи на те, що вони не виліковують цю недугу, проте є ефективним профілактичним засобом проти зростання ракових клітин. Також ці приємні на смак плоди служать величезним джерелом фолату. Це найважливіший вітамін групи В. Їх вживання зменшує ризик розвитку раку легенів.

Артишоки можуть вживатися як у сирому, так і у відвареному або запеченому вигляді, з різноманітними соусами та приправами. Взимку серцевинки артишоку можна знайти в секції заморожених продуктів у будь-якому супермаркеті. У літню пору вони продаються у свіжому вигляді в овочевому відділі. Артишоки відмінно зберігаються в морозилці, але все-таки більш корисні свіжі.

6. Чорниця
Ця солодка темно-фіолетового кольору ягода має унікальні властивості. Чорниця, зібрана в лісі, дуже багата антиоксидантами. А пурпурного кольору їй надають флавоноїди. Антоціани, що містяться в цій ягоді, є сильним антиоксидантом. У порівнянні з більш двадцятьма іншими фруктами і овочами, вона має найвищу "повну антиоксидантну здатність". До всього іншого, американські вчені виявили в чорниці особливу речовину - птеростилбен. Він знижує кров'яний тиск.

Ці ягоди є прекрасним доповненням до вівсянки, сиру і йогурту.

Читайте АСН в Google News