Рада проголосувала за відставку Данилюка. Той попередив про крадіжку в Фіскальній службі

07.06.2018, 14:43

Парламент проголосував за відставку міністра фінансів Олександра Данилюка - свої голоси "за" віддали 254 народних депутати. Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій у Верховній Раді України, передав кореспондент ASN.

Сам екс-міністр був дуже засмучений критикою на свою адресу. У своїй полум'яній заяві перед голосуванням за його звільнення він відреагував на всі зауваження народних депутатів на свою адресу.

"Мені інкримінують, що я виніс сварку з хати. Винос настільки не є притаманним нам, що йому немає українського аналога. Коли я йшов на посаду, я йшов не в хату - я йшов будувати фінансову систему, я йшов боротися з корупцією, я йшов боротися з розбазарюванням державних коштів", - зазначив політик.

За його словами, він "з честю і гідністю" відстоював інтереси держави перед міжнародними партнерами. Причому його лист МВФ містить "загальновідомі факти". При цьому він додав, що ситуація, що склалася в Державній фіскальної службі, є типовою для всіх ключових органів у країні - це корупція і кругова порука.

Такі негативні явища, на думку Данилюка, послаблюють країну. "Що тут неправда?" - обурився міністр. Після Данилюка слово взяв прем'єр Гройсман, який закликав депутатів голосувати за відставку міністра фінансів, описавши необхідність цього загальними фразами.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив прем'єр Володимир Гройсман. Примітно, що він не обмовився про це на засіданні Кабінету міністрів, яке відбулося в середу. Гройсман написав, що поставив підпис під проханням на звільнення Данилюка.

Читайте АСН в Google News