Вимогою підняти ціну на газ МВФ бореться не зі злодіями, а з населенням України - економіст

05.06.2018, 17:21

Вимогою підняти ціну на газ до "ринкового" рівня Міжнародний валютний фонд (МВФ) бореться не зі злодіями, а з населенням України. Таку думку висловив економічний експерт Всеволод Степанюк на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Виходить, щоб хтось не вкрав 10%, потрібно, щоб він же заробив 100 або навіть 200%. Борються ні з крадіжкою, а зі споживачем, нагороджуючи потенційних злодіїв", - зазначив експерт. За його словами, ціна, за якою газовидобувні компанії поставляють газ населенню, забезпечує їм більше 100% прибутку.

Попри це міжнародні партнери України вимагають, щоб уряд підняв ціну на газ. При цьому він додав, що ринок енергоносіїв в Україні завжди був і залишається дуже корумпованим, підконтрольним владі, тому говорити про реальні доходи галузі дуже складно.

Нагадаємо, Національна акціонерна компанія (НАК) Нафтогаз України з 1 червня підвищить ціну на природний газ для промислових споживачів на 8,9% (810 грн). У порівнянні з травнем цього року ціна на енергоресурс зросте до 9,95 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

Читайте АСН в Google News