З 1 вересня новонароджені отримуватимуть бебі-бокси як на Заході - Гройсман

30.05.2018, 11:53

З 1 вересня батьки всіх новонароджених в Україні будуть отримувати бебі-бокси, як це прийнято в багатьох західних країнах. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну, передав кореспондент ASN.

"Ми впроваджуємо нову традицію з 1 вересня 2018 року. Тепер кожна сім'я, в якій народиться малюк, буде отримувати спеціальний бебі-бокс", - зазначив прем'єр. За його словами, спеціальний подарунок молодим батькам зібраний "з любов'ю", щоб на перших етапах життя у них було все необхідне для догляду за дитиною.

При цьому він додав, що наповнення бебі-боксу буде якісним. Там будуть пелюшки, підгузники, все те, що повинно бути: що дитині потрібно надіти в перші кілька місяців, все, що має піклуватися про шкіру дитини: масла, присипки, іграшки і спеціальний матрац, в деяких випадках ці пакети можна використовувати як люльку для дитини, як це роблять в інших країнах.

Орієнтовна вартість пакета - 5000 гривень. Пакет видаватимуть у пологових будинках.

За його словами, таким чином Україна наслідує традицію багатьох західноєвропейських країн. В. Гройсман також нагадав, що уряд взявся ліквідувати черги до дитячих садків, а також активно проводить реформу освіти, зокрема в 1-3 класах.

Нагадаємо, 1 червня в Україні відзначають День захисту дітей. З цієї нагоди напередодні свята прем'єр-міністр Володимир Гройсман прийшов на засідання уряду в супроводі чотирьох дітей.

Читайте АСН в Google News