Терміново змініть пароль: Twitter виявив серйозну ваду в системі захисту

04.05.2018, 06:00

З міркувань безпеки, співробітники Twitter радять користувачам змінити паролі. До цього вони були збережені неправильно через проблеми технічного характеру. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному блозі соціальної мережі.

Як пояснюється в документі, паролі відповідно до існуючих правил повинні бути написані в зашифрованому вигляді, і ні один із співробітників Twitter не може їх бачити. «Нещодавно ми виявили проблему, в якій внутрішня база даних не шифрувала паролі. Ми усунули її, і після нашого розслідування не було доказів того, що хтось звертався до даних або використовував їх неправильно», - йдеться в заяві.

Twitter підкреслює, що немає підстав побоюватися того, що інформація про паролі може виходити за рамки соціальної мережі. Компанія рекомендує і далі періодично змінювати кодове слово для входу в аккаунт виходячи з міркувань безпеки.

Співробітники Twitter радять користувачам з метою безпеки змінити паролі, так як вони через неполадки зберігалися неправильно. Про це йдеться в заяві, опублікованій в четвер на офіційному блозі соцмережі.

Як пояснюється в документі, паролі, згідно з існуючими правилами, повинні бути записані в зашифрованому вигляді, і ніхто зі співробітників Twitter не може їх бачити. "Ми недавно виявили проблему, через яку у внутрішній базі паролі зберігалися в незашифрованому вигляді. Ми виправили неполадку і за підсумками нашого розслідування не було виявлено свідоцтв того, що хтось отримав доступ до даних або скористався ними неправильно", - наголошується в заяві.

У Twitter підкреслюють, що немає також ніяких причин вважати, що інформація про паролі могла вийти за межі систем соцмережі. Компанія рекомендує користувачам все ж в цілях безпеки змінити паролі.

Читайте АСН в Google News