Спочатку запросили, а потім - викинули на вулицю: Міграційний скандал в Британії

30.04.2018, 09:15

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд попросила про відставку в зв'язку зі скандалом за участю мігрантів, повідомляє Sky News. Вона повідомила про це прем'єр-міністру Терезі Мей по телефону і та прийняла відставку.

Радд вирішила звільнитися на тлі скандалу, який виник після того, як ЗМІ дізналися про плани її відомства по видворенню з Британії нелегальних мігрантів, в тому числі і тих, хто переїхав в країну 1948-1971 роках на запрошення уряду. Нагадаємо, в той час в Британії спостерігався великий дефіцит робочої сили після Другої світової війни.

ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що МВС складає списки з плановими кількісними показниками депортації. Радд заявляла, що їй не було відомо про ці плани, але вирішила, що повинна понести політичну відповідальність за дії міністерства. Однак The Guardian стверджує, що Радд знала про наявність у міністерстві цільових показників за кількістю мігрантів, яких влада країни повинна щорічно висилати. Ці плани існували давно, в тому числі і тоді, коли МВС очолювала Тереза ​​Мей.

Читайте АСН в Google News