Що б це значило: ТОП-5 найбільш популярних татуювань

27.04.2018, 21:15

Мистецтво татуювань приблизно такого ж віку, як людство. У різний час люди тлумачили по-різному, але татуювання завжди було символом індивідуальності.

В історії татуювання постійно змінюються, але з деякими ескізами до майстрів звертаються частіше. Напередодні Київського міжнародного фестивалю «Tattoo Collection», який пройде з 18 по 20 травня, ми публікуємо п'ять найпопулярніших татуювань і інтерпретуємо їх зміст.

Троянда

Зображення троянд на тілі стало модним в 30-х роках минулого століття. Така тенденція була введена моряками, які довгий час розлучалися зі своїми близькими або матерями, і в пам'ять про них зображували образ квітки на тілі. Популярне поєднання троянд з якорем символізує відданість їх другій половинці. Інша олдскульна комбінація, троянди і череп, означає подолання труднощів і початок нового життя.

Череп

На додаток до свого первісного змісту, втрати, татуювання черепа може вказувати на нескінченність або відродження душі. У християнстві череп символізує те, що залишається після того, як душа покидає тіло. У кабалі ж він позначає відродження. Черепа на тілі можуть також висловлювати бажання показати свою силу в подолання труднощів.

Метелики

Метелики, яких часто зображують на собі дівчини, символізують свободу і жіночність. В азіатській культурі чорна метелик на тілі означає втрату дорогої людини. До речі, саме колір крил надає особливого значення татуювання. Жовтий позначає щастя, а ось білий висловлює страждання власника татуювання.

Крила

Ангельські або пташині крила зазвичай символізують любов до свободи. Татуювання також може позначати любов до померлих родичів або друзів. Сучасне зображення гітари з крилами - відомий символ любові до музики.

Дракон

Дракони прийшли в світ татуювань зі східної культури. Китайський дракон на тілі говорить про мудрість і добродушність, баланс в житті, але дракони, зроблені в кельтській стилістиці, є ознакою сили. Варто відзначити, що в східній культурі ці фантастичні тварини є захисниками, проте в західній культурі вони дещо більш жорстокі і загрозливі.

Читайте АСН в Google News