Реформування СБУ затягнеться на роки. Відсутній навіть проект закону

26.04.2018, 18:58

Закон щодо реформування Служби безпеки України (СБУ) може з'явиться не раніше кінця поточного року. Таку думку висловила голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенко" Ірина Фриз на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Закон повинен бути внесений протягом шести місяців після прийняття закону про нацбезпеку. Якщо будуть зберігатися всі терміни, то не виключена ситуація, що навіть в цьому році ми зможемо отримати проект закону, в якому буде відзначений формат і напрямки реформування СБУ", - зазначила експерт.

За її словами, концепція реформування СБУ була розроблена ще три роки тому, в 2015 році. Вона передбачає демілітаризацію відомства і позбавлення його невластивих йому функцій, а саме розслідування економічних і корупційних злочинів.

При цьому вона додала, що Служба безпеки повинна зосередиться на боротьбі з тероризмом і з загрозами державному суверенітету. Причому така концепція, на думку народного депутата, досить добре виписана. Нагадаємо, 24 квітня співробітники Національного антикорупційного бюро в Києві затримали співробітника Служби безпеки України, який у той момент отримував хабар.

Читайте АСН в Google News