Пшениці буде багато, а ячменю і сої - не вистачить. Експерт дає прогноз врожаю

26.04.2018, 16:25

У нинішньому році аграрії зберуть багато пшениці, однак врожай ячменю і сої буде значно нижче торішніх показників. Таку думку висловила заступник директора ПроАгро Груп Марина Колесник на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"До того, що у нас є складнощі з погодними умовами, додалося повернення/неповернення ПДВ на олійні культури. Аграрії були обурені і сказали, що будуть скорочувати площі під соєю та ріпаком", - зазначила експерт.

При цьому вона додала, що в результаті пізнього початку посівної площі під ярим ячменем складуть в нинішньому році приблизно 1,5 млн га, а вся решта площ буде віддана під більш пізні культури. Відповідно, урожай ячменю складе приблизно 7-8 млн т, що буде менше показника минулого року і утримає ціни на високому рівні.

У той же час, за словами експерта, стан озимих посівів у нинішньому році краще за останні 10 років, що дозволяє очікувати хороший урожай пшениці. "За нашими оцінками, поточний урожай пшениці буде краще торішнього, і він може досягти навіть 28 млн т", - уточнила Колесник. Нагадаємо, у зв'язку з погодними умовами посівна кампанія в 2018 році почалася майже на місяць пізніше, ніж зазвичай.

Читайте АСН в Google News