10 продуктів, які переводять метаболізм у режим спалювання жиру

20.04.2018, 14:20

Дієти нерідко не приносять бажаних результатів, тому що будь-яка дієта - це не панацея. Проста істина № 1: 80% втрати ваги - це харчування правильними продуктами. Проста істина № 2: дієти зазнають невдачі у 95% випадків. На жаль, але індустрія дієтичного харчування заробляє чимало грошей, продаючи нам знежирені продукти, повні хімічних речовин, абонементи в тренажерні зали і диво-таблетки. А ми щоразу продовжуємо втрачати самооцінку при кожному своєму провалі. Що ж такого з'їсти, щоб схуднути? Звичайно ж, продукти, що стимулюють обмін речовин.

1. Бобові

Боби містять дієтичний білок, і вони вимагають чималої кількості метаболічної енергії для їхнього правильного перетравлювання. Крім того, у бобових багато клітковини, яка разом із білком є ​​каталізатором метаболізму.

2. Насіння чіа
У насінні чіа присутні омега-3 жирні кислоти, клітковина і білок. Крім оздоровчого впливу на серце і мозок, омега-3 регулює швидкість метаболізму, впливаючи на жироспалюючий гормон лептин.

3. Яєчні білки
У них міститься концентрована кількість жирних кислот. Крім того, яєчні білки містять так звані амінокислоти з розгалуженим ланцюгом, які «розганяють» ваш метаболізм. Нарешті, в яєчних білках, як ви розумієте, є білок - а він незамінний помічник для спалювання жиру!

4. Перець чилі
Перець чилі містить хімічну сполуку, звану капсаїцином, що покращує рівень метаболізму. Протягом дня додавайте собі у страви подрібнений перець (1 ст. ложку на весь день) - цього достатньо, щоб витягти з нього всі корисні властивості.

5. Цілісні зерна
На відміну від оброблених зерен (наприклад, білого хліба і макаронних виробів), цільні зерна розщеплюються набагато повільніше. Це додаткове травне зусилля вимагає більш високої швидкості метаболізму, і, як ви здогадалися, в результаті спалюється більше калорій. Особливо ефективні такі продукти, багаті клітковиною, як коричневий рис і вівсянка.

6. Карі

Ця індійська спеція заслуговує вашої уваги. Причина ефективності карі у вашій їжі полягає в тому, що в ній міститься широкий спектр різних спецій, і всі вони мають властивості, які допомагають спалювати калорії. Серед них, наприклад, імбир і куркума.

7. Зелений чай
Добавки з зеленим чаєм особливо популярні для зниження ваги, хоча можна отримати ту ж користь і від свіжого чаю. Він досить добре підвищує швидкість метаболізму.

8. Пісне м'ясо
Пісне м'ясо (курка, індичка) містить залізо, а його дефіцит є однією із найбільш поширених проблем у людей. Збагачені злаки - це ще одне відмінне джерело заліза, особливо для веганів і вегетаріанців.

9. Какао
Какао може допомогти запобігти збільшенню ваги за рахунок зниження поглинання калорій. Крім того, екстракти какао активують гормони, пов'язані зі спалюванням жиру. Темний шоколад, що містить більше 70%, найбільш корисний.

10. Вода
Жодна стаття про здорове харчування не обходиться без згадки про користь води. H2O запобігає зневодненню, уповільнює обмін речовин. Вона також сприяє правильному травному процесу, а це важлива складова при втраті ваги. Краще пити воду охолодженою, бо це змушує ваше тіло використовувати більше калорій для травлення. Flytothesky.ru

Читайте АСН в Google News