США, Британія і Франція завдали потужного удару по Сирії

14.04.2018, 10:24

США, Велика Британія і Франція погодили початок військової операції у Сирії у відповідь на застосування злочинним режимом Башара Асада хімічної зброї проти цивільних осіб у сирійському місті Дума 7 квітня. Про це глава Білого дому Дональд Трамп заявив у своєму зверненні до нації.

«Я наказав збройним силам США завдати точних ударів по цілях у Сирії, пов'язаних потужностями диктатора Башара Асада з виробництва хімічної зброї. Йде об'єднана операція спільно з ВС Великої Британії і Франції. Ми хочемо встановити стримуючий вплив проти виробництва і використання хімічної зброї, оскільки це не дії людини, це - злочини монстра», - заявив Дональд Трамп.

США з союзниками завдали 120 авіаударів. За словами міністра оборони США Джеймса Маттіса, число ракет у порівнянні з торішніми ударами США по Сирії було подвоєно. Цілями стали науково-дослідний центр під Дамаском, склад хімічної зброї біля міста Хомс, а також розташований неподалік від складу командний пункт. Завдавати ракетних ударів по Сирії США, Франція і Велика Британія мають намір до тих пір, поки сирійський режим не припинить використання заборонених хімічних речовин.

Нагадаємо, 7 квітня від отруєння токсичним газом у сирійському місті Дума загинули від 70 до 150 осіб. Постраждали в різному ступені більше 500 осіб. Ці дані підтвердила ВООЗ. Місцева волонтерська організація «Білі каски» повідомила, що на міський квартал з вертольота була скинута бочкова бомба з хімікатами.

Читайте АСН в Google News