Чому з ревнощами треба боротися і як

13.04.2018, 17:29

Цей стан робить життя пари нестерпним. Якщо підозри мають місце досить тривалий час, це призводить до втрати душевного спокою в сім'ї або навіть до її розпаду.

Коли ревнуєш сам, то це в нашому розумінні погано, а коли ревнує інший, то нам це подобається. Це передбачає, що інша людина нас любить.

Є умовний поділ на види ревнощів:

Якщо людина розважлива і деспот, то його ревнощі можна назвати тиранічною. Якщо ж людина слабка, невпевнена і закомплексована, то його ревнощі перетворюється на комплекс неповноцінності. Їхні ревнощі м'якші, ніж у деспотів, але в будь-якому випадку ревнощі, якщо вони проявляються постійно, стають нестерпними для партнера.

Однак такий аспект, про який говорить Психологія людини - PRO: якщо людина ревнує, значить, вона і сам не бездоганна, отже цілком допускає таку ж поведінку і зі свого боку.

Він ревнує, тому що знає, що можна зраджувати і приховувати це.

Чи мають ревнощі стосунок до кохання? Навряд чи, адже кохання - це бажання віддавати, тоді як ревнощі - це бажання володіти одноосібно, тобто брати.

Кожній людині властива, так скажімо, своя сила ревнощів, це залежить від того, які психофізичні риси притаманні тій чи іншій людині.
Якщо ви не можете впоратися з почуттям ревнощів, отже ви прирікаєте себе на пекло. Постійні страхи та тривоги можуть отруїти життя кому завгодно.

Тривалий психологічний дискомфорт призводить до стресу, і це обов'язково позначиться на взаєминах з іншими людьми.

Як же подолати ревнощі? Інколи це непросто, але можливо. Поговоріть зі своєю другою половиною і розставте всі крапки над i. Гірка правда все ж краще, ніж самообман.

Якщо все ж людина вам зраджує, що ж - тоді вирішувати вам, прощати їй зраду чи ні. Вирішити - вам жити разом краще, ніж жити самому?

Якщо насправді ревнувати вас змушує страх втрати - перемикайте думки на інше, наприклад, на книги, фільми, комп'ютерні ігри. Але головне - займіться, нарешті, собою. Боріться зі слабкостями, недоліками, змінюйте свою зовнішність.

Тоді страх, що партнер піде до когось трохи кращого, мине сам собою.

Читайте АСН в Google News