Лікування гірсутизму або повне видалення вусиків у жінок

13.04.2018, 12:37

Гірсутизм - це наявність на жіночому тілі росту термінального волосся (жорстке, темне, має швидкий зросрісттання). Такий вид захворювання характеризується появою небажаної рослинності в андроген-зонах: вушні раковини, щоки, підборіддя, верхня губа, спина, низ живота. Пушкове волосся кардинально змінює свою структуру і пігментацію.   

Причини гірсутизму:

1. Гормональний збій і дисбаланс (значне перевищення в організмі жінки чоловічих статевих гормонів, які здатні пригнічувати жіночі, зводячи їх кількість в організмі до мінімуму).
2. Захворювання і порушення роботи ендокринної системи.
3. Пухлина яєчників.
4. Тривале застосування лікарських препаратів окремої спеціальної групи.
5. Підвищення чутливості волосяних фолікулів щодо чоловічих гормонів навіть у мінімальному їхньому вмісті в організмі жінки.
6. Порушення роботи центральної нервової системи.

Гірсутизм, повідомляють фахівці клініки "Добробут", часто супроводжують супутні захворювань у вигляді порушення репродуктивної функції жінки, наявність проблемної шкіри обличчя і тіла. При наявності підвищеного оволосіння слід відвідати окремих фахівців із перевірки в організмі наявності пухлинних новоутворень доброякісного характеру, що не завдає шкоди організму, і злоякісного характеру.

Комплексне лікування гірсутизму в "Добробуті"

До ефективного лікування гірсутизму слід підходити комплексно, враховуючи всі нюанси даного організму. Якщо гірсутизм пов'язаний із захворюванням жіночих статевих систем і органів, то першим і дієвим кроком буде застосування оральних контрацептивів тривалим курсом. Також слід підкоригувати вагу жінкам з наявністю надлишкових кілограмів за допомогою правильного збалансованого харчування і помірних фізичних вправ.

Наявність волосяного покриву у жінок в андроген-зонах не є естетично привабливою, може викликати масу комплексів і невпевненість. Слід регулярно відвідувати косметолога для видалення цієї недосконалості, поки причину захворювання не усунено зсередини організму. Косметолог запропонує масу варіантів у залежності від складності захворювання (ультразвукова епіляція, шугарінг, пілінги різного ступеня впливу, воскова депіляція).

Швидке і найкраще лікування надає «Добробут», але якщо вирішили боротися самотужки з гірсутизмом, слід запастися витримкою і терпінням. Потрібно розуміти, що захворювання не просте, відповідно для повного одужання слід пройти кілька курсів для коригування усунення причини гірсутизму, це може тривати від кількох місяців до одного року.

Читайте АСН в Google News