Помпео: санкції проти Росії стануть жорсткішими

12.04.2018, 23:35

Кандидат на пост нового прес-секретаря США нинішній глава ЦРУ Майк Помпео, обіцяє оновити політику стримування Росії, яка продовжує агресивні дії.

Про це він сказав під час слухання в Комітеті Сенату з міжнародних відносин.

«Якщо я отримаю позицію держсекретаря, я можу запевнити вас, що ця адміністрація продовжить, як це було вже протягом 15 місяців, вживати конкретних заходів для відновлення політики стримування щодо Росії», - сказав Помпео у відповідь на питання старшого члена Комітету сенатора Боба Менендеза.

Комітет Сенату опублікував письмову заяву Помпео, в якому той заявив, що Росія «продовжує вести себе агресивно», оскільки щодо неї велася «м'яка політика» протягом тривалого періоду часу. «Все скінчено», - підкреслив кандидат на пост глави Держдепартаменту США.

Він також підкреслив, що політика адміністрації Трампа чітко визначила Російську Федерацію як одну з найбільших небезпек для Сполучених Штатів.

Щоб отримати позицію держсекретаря Сполучених Штатів, спеціалізований комітет повинен представити рекомендації в Сенат після слухань. Верхня палата, в свою чергу, під час загальних виборів повинна схвалити або не схвалити кандидата. Остаточне рішення про призначення підписується Президентом Сполучених Штатів.

Читайте АСН в Google News