Конфлікт у Сирії спровокує Росію на ще більшу агресію на Донбасі

12.04.2018, 17:59

Росія не може протистояти США в Сирії, але цілком здатна атакувати Україну. Таку думку висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ASN.

"Виникають суттєві додаткові ризики для донбаського театру бойових дій. Росія не здатна захистити повною мірою Сирію, але може відповісти на Донбасі", - зазначив експерт.

За його словами, ризики загострення конфлікту істотно зростуть після ЧС з футболу, оскільки інструментів, які до цього часу зв'язують РФ, вже не залишиться, а можливості для політичного врегулювання в російських інтересах у Москви не залишається. При цьому він додав, що на сьогодні Донбас і Україна є однією з зон протистояння США і Росії, яка намагається взяти реванш і завоювати більш серйозне місце на світовій арені.

Також політолог уточнив, що у РФ на сьогодні немає достатнього технічного оснащення і військового контингенту, щоб навіть за допомогою Ірану протистояти армії США і військам коаліції у Сирії. США ж, в свою чергу, погрозами ракетних ударів намагаються змусити РФ "забратися з Близького Сходу". Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у Twitter написав, що не називав конкретної дати обстрілів сирійської території.

Також він дорікнув світ у відсутності подяки за порятунок від "ІД". Раніше він погрожував почати обстрілювати Сирію "розумними ракетами" протягом 72 годин.

Читайте АСН в Google News