У Мінсоцполітики назвали максимальний розмір пенсій військовослужбовцям

11.04.2018, 17:23

Міністерство соціальної політики працює над збільшенням максимального розміру пенсій військовослужбовцям. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева журналістам у Києві, передав кореспондент ASN. "Так само, як і у цивільних пенсіонерів, у військових існує обмеження розміру пенсії. На сьогодні 13 700 гривень - це максимальна пенсія, яка може бути виплачена", - зазначив чиновник.

За його словами, Мінсоцполітики продовжує працювати над тим, щоб збільшити максимальний розмір пенсії для військовослужбовців в залежності від умов проходження служби. Так, ті, що служили на передовій в АТО, повинні розраховувати на "певні преференції" і їхні пенсії повинні бути вище.

При цьому міністр додав, що Мінсоцполітики ініціює збільшення граничного розміру пенсії військовослужбовцям до 20 тисяч гривень. За його словами, кошти для цього можна буде взяти з надходжень до Пенсійного фонду. Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що перерахунок пенсій «військовим» пенсіонерам в Україні затягнувся через «радянський закон», згідно з яким ця процедура проводиться в ручному режимі.

Читайте АСН в Google News