Статус потерпілого в зоні АТО дитині отримати буде простіше: зміни ухвалять у середу - Мінсоцполітики

06.04.2018, 11:10

Міністерство соціальної політики пообіцяло удосконалити порядок надання дітям статусу потерпілого від збройного конфлікту і військових дій. Про це заявила перший заступник міністра соціальної політики Ольга Крантовская на засіданні Верховної Ради, передав кореспондент ASN.

"Зміни до постанови були підготовлені міністерством, обговорені з громадськими організаціями, з органами місцевої влади, також у Комітеті і найближчим часом вони будуть подані на затвердження в Кабінеті міністрів. Цей порядок буде вдосконалений найближчим часом", - зазначила чиновник.

За її словами, практична реалізація цієї постанови дозволила з'ясувати всі "проблемні питання". У свою чергу, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко пояснив, що проблема виникла в зв'язку з тим, що держава не була готова до прийняття подібних документів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що зміни будуть прийняті на найближчому засіданні КМУ.

При цьому нардеп від Опоблоку заявив, що порядок надання дітям статусу потерпілого від збройного конфлікту і військових дій, який був встановлений рік тому, зобов'язує сім'ї з Донбасу доводити свій статус, зокрема, через суд і "принизливі" експертизи. В результаті тільки 9 з 580 тисяч дітей за останній рік отримали такий статус.

Допомоги ж від держави за цей період не дочекалася жодна дитина. Нагадаємо, в квітні 2017 року уряд затвердив постанову про надання дітям статусу потерпілого від збройного конфлікту і військових дій

Читайте АСН в Google News