ЗМІ: Мінімум четверо міністрів у Кабміні Гройсмана можуть втратити посади

04.04.2018, 16:58

Відразу після Великодніх свят склад Кабінету міністрів може бути змінений. Про це повідомила ТСН.uа, посилаючись на власні джерела в оточенні президента і в уряді.

Згідно з інсайдерською інформацією видання, поки ніяких рішень про переформатування Кабміну немає, проте вказується, що такі розмови ведуться за закритими дверима в Адміністрації президента і уряді. Серед тих, кого можуть замінити, називають в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, міністра фінансів Олександр Данилюка, в.о. міністра АПК Максима Мартинюка.

Так, народного депутата з фракції Блоку Петра Порошенка Костянтина Яринича можуть призначити на посаду голови МОЗ. За інформацією джерела, міністром фінансів може стати народний депутат з пропрезидентської фракції Ніна Южаніна, а Міністерство аграрної політики і продовольства України залишається за квотою групи "УДАР".

Також, за деякими даними, претендентом на виліт є міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, якого можуть замінити нинішнім главою НКРЕКП Дмитром Вовком. Крім того, в квітні очікується створення нового Міністерства ветеранів, квота якого так само буде належати БПП.

Джерела стверджують, що проти такого переформатування виступає сам глава Кабінету міністрів, оскільки в такому випадку президент збільшує свій вплив на уряд. Також зазначається, що до останнього В. Гройсман буде захищати У. Супрун.

На місце самого Гройсмана нібито претендують секретар РНБО Олександр Турчинов та генеральний прокурор Юрій Луценко. Нагадаємо, Кабінет міністрів працює вже два роки, проте до цих пір не відзвітував про виконану роботу і не надав план роботи на рік.

Читайте АСН в Google News