Економія на периферії: низка українських міст вже завершила опалювальний сезон

02.04.2018, 13:25

В цілому ряді міст України вже завершився опалювальний сезон, тоді як у столичних будинках, як і раніше, теплі батареї. Так, за інформацією Житомир інфо, сьогодні вранці, 2 квітня, жителі Житомира почали скаржитися на відсутність опалення в дитсадках, школах і житлових будинках.

Як виявилося, з 1 квітня були відключені всі міські котельні. Директор комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин поїхав до Києва, щоб врегулювати питання.

Міський голова повідомив, що всі котельні опечатані, у керівництва міста немає ні договорів, ні газу. Видання також нагадало, що в минулому році опалювальний сезон у Житомирі завершився 1 квітня, проте тоді середньодобова температура повітря була значно вище.

У той же час, 1 квітня завершився опалювальний сезон ще в ряді міст, зокрема, Сходу України. Так, наприклад у Павлограді Дніпропетровської області відключення від централізованої подачі тепла сталося вже в ніч на 1 квітня.

Також немає тепла з неділі в будинках жителів Кам'янського (кол. Дніпродзержинськ). Прес-служба міськради повідомила, що від теплопостачання відключили споживачів комунального підприємства "Тепломережі", "ДніпроАзот" і ТЕЦ.

Рішення про припинення постачання теплової енергії взяли члени виконкому міськради на засіданні 28 лютого. Сайт Коментарии.UA повідомив, що рішення про завершення опалювального сезону ухвалили і в обласному центрі, Дніпрі. Проект відповідного рішення був опублікований на сайті Дніпровського міськради.

Цей документ дозволив КП «Теплоенерго» та іншим організаціям, які експлуатують виробничо-опалювальні котельні і теплові мережі в Дніпрі, завершити опалювальний сезон минулої неділі. У той же час у Києві припиняти теплопостачання не поспішають.

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що завершення опалювального сезону відбудеться, коли протягом трьох днів поспіль середньодобова температура буде триматися не нижче +8 градусів. Нагадаємо, Кабінет міністрів знизив норми споживання комунальних послуг для розрахунку розміру субсидій на опалення для населення.

Читайте АСН в Google News