Ситуація в Каталонії створює загрозу дефрагментації всього ЄС - політолог

30.03.2018, 15:07

Референдум про незалежність Каталонії створює загрозу дефрагментації всього Європейського Союзу. Таку думку висловив експерт з питань междунарродной політики KyivStratPro Андрій Бузаров на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Говорити про незалежність Каталонії некоректно. Це неможливо в силу багатьох причин. Але так званий референдум, який проходив у Каталонії, показав, що є дуже серйозна проблема, яка може перерости в глобальну проблему для всього Євросоюзу. Це створить загрозу для дефрагментації всього Європейського Союзу", - зазначив експерт.

За його словами, проблема Каталонії може привести до федералізації Іспанії і навіть спровокувати хвилю вимог федералізації цілого ряду інших регіонів ЄС. При цьому він додав, що протести в Каталонії не вщухають, а, навпаки, періодично спалахують з новою силою.

Нагадаємо, колишній глава Каталонії Карлес Пучдемон був затриманий на кордоні Німеччини з Данією на підставі європейського ордера на арешт, виданого Іспанією, коли прямував з Фінляндії в Бельгію. У протестах проти затримання колишнього прем'єра регіону Карлеса Пучдемона постраждали близько сотні осіб.

Читайте АСН в Google News