Порошенко хоче за допомогою референдуму по НАТО мобілізувати свій електорат на виборах - політолог

26.03.2018, 20:55

Президент України Петро Порошенко хоче за допомогою референдуму по НАТО мобілізувати свій електорат на виборах. Таку думку висловив політолог Кирило Молчанов на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Дуже технологічно було б розіграти карту з підтримкою НАТО, тому що це відразу вбиває двох зайців", - зазначив експерт. За його словами, в умовах, коли зовнішньополітичних перемог у України не передбачається, влада буде активно видавати досягнення неіснуючого статусу "аспіранта НАТО" за останній крок перед вступом до Північноатлантичного альянсу.

Більш того, референдум про вступ України в НАТО влада може використовувати як додатковий засіб мобілізації електорату на виборах. "А далі розігрується класичний трюк: якщо ви за НАТО - значить, ви за Петра Олексійовича", - додав К. Молчанов.

При цьому він додав, що просідання підтримки діючої влади в Україні зафіксували всі останні соцопитування. Нагадаємо, глава України Петро Порошенко 24 березня на урочистостях з нагоди Дня СБУ заявив, що найближчим часом ініціює внесення змін до Конституції для закріплення стратегії України в бік євроатлантичної інтеграції.

Читайте АСН в Google News