Кривавий "колумбайн": у Росії школярка розстріляла сімох однокласників

21.03.2018, 11:05

У Курганській області Росії учениця 7-го класу відкрила стрілянину по своїх однокласниках з пневматичного пістолета, передає російська служба ВВС.

Вранці 21 березня в школі № 15 міста Шадринська Курганської області 13-річна дівчинка на перерві почала палити по однокласниках із пневматичного пістолета свого батька.

В результаті події ніхто не загинув і серйозно не постраждав. Синці та садна отримали сім учнів 7-го класу. Одну дитину забрала швидка. Працює слідчо-оперативна група, яка встановлює причини події. Школу через інцидент не закривали. При цьому однокласники підозрюють, що у дівчинки були спільниці - її подруги. Вони спланували цей акт і попередньо виманили з класу вчителя.

За деякими даними, дівчатка могли бути прихильниками нової кримінальної субкультури, яку називають "Колумбайн". Рух пішов від назви школи «Колумбайн» у штаті Колорадо. Там 20 квітня 1999 року двоє учнів старших класів Ділан Кліболд і Ерік Гарріс прийшли в школу під час занять, озброївшись автоматами, і почали стріляти по вчителях і дітях. Убили 13 осіб, 24 були поранені.

Читайте АСН в Google News