Суд відмовив Савченко і залишив Рубана за ґратами

20.03.2018, 14:00

Апеляційний суд Києва сьогодні розглянув скаргу захисту керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана на рішення Шевченківського районного суду Києва від 9 березні про арешт його на 2 місяці.

На засідання з'явилася, зокрема, і народний депутат Надія Савченко, яка подала клопотання про взяття на поруки Рубана, обвинуваченого в підготовці терактів і незаконному зберіганні зброї.

В результаті суд залишив під вартою Рубана, а Савченко в клопотанні відмовив. "Рішення Шевченківського суду про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 6 травня 2018 залишити без змін. Апеляційну скаргу захисника Погосяна залишити без задоволення. Клопотання народного депутата Савченко про взяття на поруки залишити без задоволення", - зачитав рішення головуючий суддя Віктор Глиняний 20 березня. Рішення можна оскаржити.

Нагадаємо, Рубана підозрюють за ч. 1 ст. 14 (Підготовка до злочину), ч. 3 ст. 258 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. У той же час у четвер ГПУ збирається представити в Раді "неспростовні і шокуючі докази провини" Надії Савченко.

Читайте АСН в Google News