Трагедія в світі моди - помер творець маленької чорної сукні Живанши

12.03.2018, 16:31

Французький модельєр, засновник будинку Givenchу Юбер де Живанши помер у Франції у віці 91 року, повідомляє Le Figaro. Про смерть модельєра повідомив його партнер Філіп Вене, з яким Живанши жив у шато неподалік від Парижа. За його словами, дизайнер помер уві сні ще 10 березня.

Юбер де Живанши народився в 1927 році. У 1952 році, у віці 25 років, він відкрив власний будинок моди, ставши наймолодшим із творців високої моди. У числі його постійних клієнток були перша леді США Жаклін Кеннеді і актриса Одрі Гепберн, для якої він створив знамениту чорну сукню, що з'явилася у фільмі "Сніданок у Тіффані".

Для Гепберн дизайнер також створив свої перші парфуми - аромат L'Interdit. Вони вийшли в 1957 році, через п'ять років після показу його першої колекції від-кутюр. Успіх цього квітково-альдегідного, з пудровим відтінком аромату, визначив створення компанії Parfums Givenchy.

У 1995 році модельєр заявив, що відходить від справ. У січні 2007 року пошта Франції випустила дві марки, присвячені Дню святого Валентина, автором дизайну яких був Юбер де Живанши.

Читайте АСН в Google News